De etalage

Pre-order Proballein

De voorverkoop van het coöperatieve Habits of Mind spel Proballein is van start gegaan.

Wie voor 30 november besteld, ontvangt een korting van 8% op de aanschafprijs die tegen de 30 euro zal liggen (inclusief btw en verzendkosten).

Wat krijg je? Een speldoos voor 4 spelers met daarin:

  • zo’n 70 uitdagende kaarten om verschillende problemen oplossingen én HoM te verkennen
  • 2 dobbelstenen
  • een speelstuk
  • en een spelhandleiding (inclusief tips voor leerkrachten).

Proballein is een spel, ontstaan vanuit de behoefte van leerkrachten en leerlingen om de Habits of Mind tastbaar te maken en makkelijk te kunnen introduceren als gedachtegoed om mee te werken. Het spel is ontwikkeld met een social designer, betrokken leerkrachten, leerlingen en ouders die hun kostbare tijd wilden besteden aan testsessies, feedbackrondes en brainstorms.

Mail je pre-order met je gegevens en gewenste aantal spellen naar: info@habitsofmind.nl en je bent de eerste die het spel ontvangt. Verwachte levertijd is op dit moment half december 2021.

Hands-on leren leren met leerkuil 2.0

De leerkuil 2.0 is een prachtige schuifplaat om direct aan de slag te gaan met de uitdagingen die op ons pad komen. De tool geeft leerlingen inzicht in het verschil in soorten uitdagingen. Met de leerkuil 2.0 instructietooln(A3) in je klas heb je hét instrument voor een goed leergesprek in handen. De handzame kleine variant (A6) pak je er zo bij voor individuele begeleiding en zijn door leerlingen zelfstandig te gebruiken. En vergeet niet, vallen en opstaan gebeurt ook thuis. Dus ouders, doe er je voordeel mee. Bestel direct of informeer naar ons scholingsaanbod via info@habitsofmind.nl!

N
Dossier Zintuigen

Zonder zintuigen valt er niks te leren. Simpelweg omdat je brein van de informatie die jouw zintuigen verzamelen, afhankelijk is, om herinneringen en emoties op te slaan. Dossier Zintuigen is een kijkje in het brein als het gaat om de habit ‘Verzamel gegevens met al je zintuigen’. We geven antwoord op de vraag hoe onze zintuigen een rol spelen in het leren, bij problemen oplossen en bij onbewuste processen met gewenst of ongewenst effect. Het dossier staat vol met praktische tips, doorkijkjes en verhalen. Heerlijk onderdompelen in de kracht van zintuigen.

 

 

Bestel het dossier nu voor het symbolische bedrag van €4,16,- (incl. btw) via deze button.

Let op: Na betaling ontvang je de link naar het digitale dossier door op de groene knop ‘naar Habits of Mind Nederland’ te klikken. Mocht je de link gemist hebben, stuur dan even een mailtje naar info@habitsofmind.nl.

 

Habits of Mind Academie

In deze Academie staan alle aspecten die de 16 Habits of Mind vormen centraal. We bieden 3 trajecten: een introductiemodule, een training voor de docent en een training voor de schoolleider. Elk traject is volledig in eigen tempo en online te volgen, waarbij het niet uit maakt in wat voor type onderwijs je werkt. Klik hier voor meer informatie.

 

Gedichtenbundel Habits of Mind

Gedichtenbundel Habits of Mind is een leerzaam prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen. De gedichten brengen de 16 habits tot leven en helpen kinderen en volwassenen hun palet van probleemoplossingen te vergroten. De gedichtenbundel zit vol met prikkelende vragen die tot denken aanzetten: “Hoe proeft de zomer?”, “Wat voor kleuren hebben mijn gedachten?”, “Wat kan ik worden?”, “Denkt een ster dat ze leeft?”, “Hoe pas ik mij aan?”. De gedichtenbundel is uitermate geschikt als voorleesboek, inspiratieboek of als Habits of Mind leerboek op school en thuis.

Dat er na de Amerikaanse versie nu ook een Nederlandse versie van deze gedichtenbundel is, bevestigt het belang van een meer doordachte wereldwijde educatie voor onze kinderen!

Te bestellen in de boekhandels: