HoM International

Het gedachtengoed van de Habits of Mind die wij hanteren komt voort uit: The Institute for Habits of Mind. HOM International heeft een reikwijdte over de hele wereld, met een groeiend team van filialen, die ieder toegewijd zijn aan het centraal stellen van de HOM in een doordachte leeromgeving. Er zijn gecertificeerde HOM ‘Learning Communities of Excellence’ die elk de kracht van de HOM vertegenwoordigen in klaslokalen, scholen en gemeenschappen. Het Instituut biedt professionele ontwikkeling door middel van virtuele media, workshops, consulten, en conferenties.

 

De Founders & Co-Directors van The Institute for Habits of Mind, Art Costa en Bena Kallick aan het woord:

 

 

 

Bena Kallick is een privé-consultant die diensten verleent aan schooldistricten, staatsafdelingen van het onderwijs, professionele organisaties en overheidsinstanties in de Verenigde Staten en internationaal. Haar aandachtsgebieden zijn onder andere groepsdynamiek, creatief en kritisch denken, en alternatieve assessment strategieën in de klas. Kallick heeft lesgegeven aan de Yale University School of Organization and Management, de University of Massachusetts Center for Creative and Critical Thinking en de Union Graduate School. Tevens zat zij in de raad van bestuur van Jobs for the Future.

 

Arthur L. Costa is emeritus hoogleraar van het onderwijs aan de California State University, Sacramento en co-founder van the Institute for Intelligent Behavior in El Dorado Hills, California. Hij heeft gediend als: docent, curriculum adviseur, hulpinspecteur voor instructie, en directeur van educatieve programma’s voor the National Aeronautics and Space Administration. Costa heeft zijn carrière gewijd aan het verbeteren van het onderwijs door meer “thought-full” instruction en assessment.

 

Habits of Mind in Amerika

 

Habits of Mind in Engeland

 

Habits of Mind in Australië