Wat bieden wij

Op deze pagina vindt u informatie over de trainingen die worden aangeboden. Elke training wordt in overleg op maat voor u aangepast. Het is ook mogelijk dat u een bewijs van deelname of certificaat krijgt (indien van toepassing), bijvoorbeeld ten behoeve van professionalisering. Alle onderstaande activiteiten zijn gevalideerd door registerleraar.nl.
Bent u een individuele coach, begeleider van kinderen? Ook dan zijn er mogelijkheden voor het volgen van een workshop/training. Indien bekend worden data en locatie van trainingsdagen vermeld op onze nieuwspagina. Het bijwonen van een losse workshop van 2 uur kost €50,- inclusief btw. Tevens is er de mogelijkheid om een Online training te volgen op onze Habits of Mind Academie. We bieden hier verschillende trajecten aan voor docenten en schoolleiders.
Voor overige prijzen, zoals het volgen van een training of een workshop in teamverband, kunt u een offerte aanvragen. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met ons via info@habitsofmind.nl of telefoonnummer 06-46407750 (Rinke)

De Habits of Mind, een introductie    

Inhoud: Tijdens deze workshop wordt er een overzicht gegeven van alle aspecten die met elkaar De Habits of Mind vormen. Alle elementen komen kort aan bod, zodat de deelnemers een beeld krijgen van de mogelijkheden die Habits of Mind Nederland biedt. De deelnemers starten met het verkennen van de 16 verschillende habits en krijgen meer inzicht hoe deze tot stand zijn gekomen. Vervolgens worden de 5 dimensies van groei, die de basis zijn voor de verinnerlijking van de habits, kort doorgenomen met sprekende voorbeelden uit de praktijk.*

Duur: vanaf 1,5 tot 3 uur

Doelstellingen:

1) De deelnemer heeft een overzicht van de 16 habits of mind en hoe deze tot stand zijn gekomen.

2) De deelnemer weet globaal hoe de 5 dimensies van groei werken.

3) De deelnemer heeft een link gelegd tussen De Habits of Mind en de toegevoegde waarde daarvan op school, thuis, in de wereld.

*Deze activiteit is geregistreerd door registerleraar.nl en terug te vinden in de database onder het nummer: 2Y3KteYxug

De Habits of Mind, in het curriculum

Inhoud: Professional Developers komen op locatie om de deelnemers te begeleiden bij de implementatie van de Habits of Mind in hun lessen. De begeleiding zal volledig worden afgestemd op de behoeftes en capaciteiten van de deelnemers. *

Duur: van 1,5 tot 3 uur

Doelstellingen:

1) De deelnemers leren op welke manieren de Habits of Mind te verweven zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk. Dit betekent dat:

a) De deelnemers de dimensies van groei verkennen, herkennen en kunnen toepassen.

b) De deelnemers een habit kunnen bouwen.

c) De deelnemers een les kunnen ontwerpen volgens het ui-model.

*Deze activiteit is geregistreerd door registerleraar.nl en terug te vinden in de database onder het nummer:BXU84CrPsS

De Habits of Mind, implementatie in de organisatie

Inhoud: Professional Developers komen op locatie om te begeleiden bij de implementatie van de Habits of Mind op organisatieniveau. De begeleiding zal volledig worden afgestemd op de behoeftes en capaciteiten van de deelnemer(s). Samen wordt er gebouwd aan een Habits of Mind gemeenschap. Voor succesvolle implementatie is een langdurig traject noodzakelijk. *

Duur: van 30 tot 40 uur, verspreid over meerdere momenten

Doelstellingen:

1) De deelnemers leren hoe de Habits of Mind een blijvende waarde hebben binnen de organisatie. Dit betekent dat:

a) De deelnemers een passend implementatiemodel hanteren.

b) De deelnemers op gelijkwaardigheid eigenaar zijn/worden van de Habits of Mind gemeenschap.

Een voorbeeld hoe dit eruit zou kunnen zien (wij begeleiden momenteel een school met een leerreis en we zijn bij de 6e bijeenkomst):

*Deze activiteit is geregistreerd door registerleraar.nl en terug te vinden in de database onder het nummer: Fd8NuuB4pX