Habits of Mind in kaart

Habit(s): Nieuws
Geplaatst op: 1 januari 1970

We hebben de spreiding van HoM in Nederland in kaart gebracht! Alle stipjes op de kaart zijn mensen/scholen die in meer of mindere maten met het gedachtengoed van Habits of Mind aan het werk zijn, of zijn geweest. In de legenda kun je ook lezen hoe de spreiding is van primair onderwijs, hoogbegaafden onderwijs, tot voortgezet onderwijs en zelfs mbo’s en hbo’s. De categorie ‘overig’ betreft RT’ers, (kinder)coaches, onderwijsadviseurs, pabo’s etc. Wij delen deze kaart om te laten zien dat er heel veel meer mensen zijn die, net als jij, op zoek zijn geweest naar ‘iets’ om invulling te geven aan hun onderwijs. Wij formuleren dit voorzichtig omdat je natuurlijk nooit precies kunt weten waarom iemand op onze site is beland en wat diegene daarmee doet. Maar het is wel tof om te zien dat de spreiding al het hele land door gaat, én zelfs daarbuiten. Want er zijn ook enkele tientallen in België, Cambodja en Uruguay(!) die we hieraan toe kunnen voegen.

De kaart is een momentopname van maart 2018 en inmiddels zouden daar dus weer meer stipjes bij kunnen. We weten nog niet of het een functie kan hebben als we een interactieve kaart maken die altijd up-to-date is. Mocht daar behoefte naar zijn, dan horen wij dat graag. Overigens blijft de data verder anoniem. We zullen je gegevens, zoals naam, school en locatie, nooit verstrekken aan anderen. Wil je toch graag in contact komen met anderen om bijvoorbeeld ervaringen uit te wisselen (wat wij natuurlijk graag faciliteren), dan kunnen we een oproepje voor je plaatsen, of als tussenpersoon fungeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerder hadden we al de spreiding van HoM in Nederland in kaart gebracht! Inmiddels zijn we een half jaar verder en kunnen we een nieuwe kaart met je delen, gedateerd op september 2018. En jawel, de zuiderburen hebben we daar nu aan toegevoegd.