Weg met de opgestoken vinger!

Habit(s): Nieuws
Geplaatst op: 1 januari 1970

Tijdens onze workshops en trainingen pleiten wij er altijd voor om het denken van iedereen ‘aan te zetten’. Dit doen wij met simpele werkvormen zoals met de mini-whiteboards.
Hoe het werkt? Tijdens instructies of klassikale vragen worden de mini-whiteboards ingezet. De leerkracht stelt een vraag en iedereen moet nadenken over het antwoord. De leerlingen krijgen hier ook de tijd voor. In plaats van dat alleen de kinderen die durven of het antwoord weten aan de beurt komen, doet nu iedereen mee. Je creëert hiermee een veilig klimaat in je klas en hebt meteen zicht op welke leerlingen de stof goed begrijpen en welke leerlingen nog extra instructie nodig hebben. Bovendien is het een hele leuke werkvorm en wordt iedereen betrokken bij de lesstof.

Vorig jaar maart hebben wij deze werkvorm ook al in de nieuwsbrief besproken met een mogelijkheid daarbij om mini-whiteboards aan te schaffen. Afgelopen 13 januari verscheen er tot onze blijdschap een artikel in Trouw: ‘De opgestoken vinger verdwijnt uit de klas‘. Hierin wordt nogmaals onderbouwd waarom iedereen de mini-whiteboards zou moeten gebruiken. Ook de werkvorm van het stokjes trekken komt aan bod.
Wil jij ook geen opgestoken vingers meer in je klas of school? Wij bieden weer de mogelijkheid om mini-whiteboards bij ons aan te schaffen voor €2,50 per stuk. Laat het ons weten via info@habitsofmind.nl en dan zorgen we dat ze jouw kant op komen!